Naglasite ljepotu doma prirodnim kamenom

Prirodni kamen dio je naših kuća i okućnica gotovo otkada postoje domovi. Osim što se koristio kao građevni materijal, prirodni kamen također je bio cijenjeni materijal za izradu mnogih dekorativnih elemenata u domu. I danas ovaj materijal nosi određenu dozu luksuza i elegancije, zbog koje je i dalje omiljen materijal u domovima.

Brojni klesari koriste se upravo tim materijalom za izradu raznih umjetničkih djela u razne svrhe pa ćeta ga zasigurno sresti na brojnim mjestima.

Materijal koji nikada ne izlazi iz mode

Iako su se trendovi u uređenju doma u posljednjih nekoliko desetljeća bitno mijenjali, neki su materijali uvijek ostali cijenjeni i omiljeni. Jedan od takvih materijala je i prirodni kamen (http://www.vmkunovar.si/naravni-kamen), koji bez obzira na stil i modu koja je u trendu i uvijek pronađe svoje mjesto u domu. 

Prirodni kamen kso dekorativni element
Prirodni kamen za za vanjski dio kuće

Bez obzira uređujete li kuhinju, tražite li lijepe pločice za kupaonu ili pak jedan zid želite istaknuti nečim posebnim, lijepi kamen je uvijek odlična ideja jer će prostoru dati luksuzan izgled te čar i toplinu prirodnih materijala.

Čitajte i sljedeći članak: Božićna euforija s prekasnim božićnim drvcem

Prema tradiciji, božićno drvce se ne bi trebalo unositi u dom prije Badnjaka (24. prosinca), a treba se iznijeti iz kuće na blagdan Sveta tri kralja, odnosno Bogojavljanje (6. siječnja) kada službeno završavaju božićni blagdani.

Savršene dekoracije za sve vrste prostora

Prirodni kamen u prostor se može umetnuti na mnoge različite načine. Želite li nešto suptilniji izgled od podnih i zidnih obloga napravljenih od prirodnog kamena, odlična ideja su detalji, npr:

  • Obloge oko kamina 
  • Prozorske klupice

U vrtu pak ima mnogo načina na koji prostor možete obogatiti ovim materijalom. Želite li u prostoru zen izgled i zanimljive detalje, dodatci poput pojilišta za ptice i mini fontana odlična su ideja da u svoj prostor unesete nešto drugačije i zanimljivo. Osim što ćete na taj način raznim životinjama dati prostora za okrijepu, u svoj ćete vrt dodati kutak zanimljive prirode.

Čitajte i sljedeći članak: Pravilnom košnjom trave do prekrasnog travnjaka

Savjetuje se košnja trave za jednu trećinu ukupne visine, a ukoliko ste jednom to zaboravili napraviti, nipošto ne pokušavajte idućom nadoknaditi onu koju ste zaboravili.

Lijepi ukrasi uz korištenje kamena

Ako svoje dvorište želite pretvoriti u veselu bajku punu zanimljivih detalja, onda su ukrasi od prirodnog kamena odlična ideja. Za one malo sramežljivije, početak mogu biti podovi i fasadne obloge od kamena. Ako imate više hrabrosti i mašte, onda patuljci i slične figure od prirodnog kamena mogu biti odličan način da naglasite svoju razigranu stranu.

YouTube video
Video: Prirodni kamen za staze

Za elegantnije vrtove i okućnice prirodni kamen također se može koristiti i za stalni vanjski namještaj, na primjer za stol ili klupe. Uz to, dobro oblikovan kamen također može biti odlično mjesto za sađenje cvijeća i biljaka, pogotovo ako odgovara uređenju ostatka vanjskog prostora.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top