Posuđe za cvijeće idealno je ljubitelje prirode

Priroda ima posebne moći kojima se može liječiti i tijelo i duh. Ponekad nije moguće uživati u njenoj ljepoti jer nemamo vremena za odlazak u prirodu. Zbog toga je važno dovesti prirodu što je bliže moguće, a u tome nam uvijek pomaže posuđe za cvijeće.

Odličan ukras za dom

Posuđe za cvijeće odličan je ukras našeg doma, koje nam omogućuje da uživamo u darovima prirode, njenim bojama i mirisima u vlastitom domu, svaki dan u godini. Posuđem za cvijeće možete obogatiti svoj dom zelenilom, ukrasnim i začinskim biljem, cvijećem ili sukulentima – toliko je mogućnosti za uživanje u vlastitom cvjetnom kutku. Ako odaberete kvalitetno i prikladno posuđe za cvijeće u svakom trenutku ćete moći uživati u pogledu na svoj mali cvjetni kutak, bez obzira je li riječ o vašoj okućnici, terasi ili balkonu.

Posuđe za cvijeće na balkonu
Posuđe za cvijeće na balkonu

Odabir kvalitetnoh posuđa

Biranje posuda za cvijeće bitan je posao jer se pravilnom kombinacijom boja i veličina posuda može stvoriti fantastično dizajniran prostor koji će biti u skladu s ostatkom prostora, ali i vašim karakterom. Kod biranja je jako bitno izabrati i kvalitetan materijal koji će odgovarati vašim potrebama. S obzirom na to da se na tržištu može pronaći ogroman broj različitog posuđa za cvijeće, izbor nije nimalo lak. 

Prvo što morate izabrati je stil vaših posuda za cvijeće: 

  • hoće li biti moderne, 
  • rustikalne, 
  • neutralne
  • ili nešto četvrto? 

Nakon što se odlučite za stil potrebno je izabrati materijal od kojih želite da je izrađeno jer ćete na taj način eliminirati jako velik broj posuđa i olakšati kupovinu. Materijal morate birati ne samo po izgledu već i po namjeni, ovisno o otme koje cvijeće želite saditi u posuđe. 

Ako birate posuđe za unutarnje prostore materijal nije toliko bitan jer su temperatura i vremenski uvjeti uvijek pod vašom kontrolom. Odličan izbor za interijer su setovi istog posuđa u nekoliko različitih veličina, postavljenih na strateška mjesta diljem prostorije. Osobe kreativnijeg duha birat će posuđe koje je dodatno ukrašeno detaljima, dok će osobe koje cijene jednostavniji dekor izabrati jednobojne i jednostavne posude za cvijeće.

Prednosti posuđa

Posuđe za cvijeće ima mnogo prednosti: dugotrajno je pa je isplativo bez obzira na to koliko ste odlučili investirati u njega, lagano je za održavanje i može se jednostavno premještati u prostoru, što je osobito važno kod ljudi koji često vole mijenjati izgled prostora u kojem žive.

Posuđe za cvijeće za stan
Posuđe za cvijeće za stan

Za posude u stanu ili kući najbolje je birati što laganije komade jer se tada lakše premještaju, ne oštećuju parket ili pod na kojem se nalaze prilikom povlačenja ili premještanja te se vrlo lako čiste i održavaju. Lagane posude za cvijeće koje su kvalitetno izrađene neće puknuti, a čak ih možete i oprati pod tušem ako bude potrebe za tim. 

U kući se sve češće postavljaju i viseće posude za cvijeće koje služe kao umjetničko djelo, poput slike na zidu. Viseće posude unose jak dašak zelenila ako se u njih posade paprati ili puzavce koji brzo rastu i tako brzo ukrase prostoriju. Upotrebom prirodnih materijala poput ratane dodatno ćete stvoriti prirodni dojam unutar četiri zida. 

Vanjsko posuđe za cvijeće

Vanjsko posuđe za cvijeće također su vrlo atraktivne i uz njihovu pomoć lako se stvara prava mala oaza za odmor na balkonima i terasama. Za njih je vrlo bitno od kakvog su materijala izrađene jer moraju podnijeti svakakve vremenske uvjete: od jakog sunca do velike vlage i velikih promjena u temperaturama. Biranjem kvalitetnog vanjskog posuđa spriječit ćete pojavu pukotina, blijeđenje boja i slične pojave zbog kojih će vaše posude za biljke izgledati neprivlačno i staro.

YouTube video
30+ prekrasnih kontejnerskih vrtnih ideja za cvijeće

S obzirom da se vanjsko posuđe za cvijeće obično nalazi jedno blizu drugog bitno je dobro uskladiti njihove boje, ali i boje cvijeća koje ćete posaditi u njega. U veće posude posadite velike biljke, ali nemojte ih staviti tik jedne uz druge već razbijte cjelinu s nekoliko manjih posuda. 

Posebno zanimljiv izgled vanjskog posuđa za cvijeće uski i visoki moderni modeli koji izgledaju posebno elegantno i u kojima biljke odlično dolaze do izražaja. Možete birati između:

  • metala, 
  • plastike, 
  • drva,
  • ratane
  • i slično

Čest odabir su drveno posuđe i posuđe od ratane, pa čak i betona, jer se bolje uklapaju u prirodni okoliš prostora i ne daju pomalo umjetni izgled koji donose metal i plastika. Vrlo zanimljiva ponuda vanjskog posuđa za cvijeće su i pletene košare u kojima se mogu stvoriti pravi mali vrtovi i koje se mogu dodatno ukrasiti i obojiti po želji.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top