BBQ

Roštilj je danas postao jedan od kućnih dodataka koji posjeduje jako mnogo ljudi. Stoga i ne čudi da danas na tržištu možemo pronaći razne tipove roštilja, različitih dimenzija i oblika.

Svatko može pronaći ono što mu najviše odgovara. Tri najčešća tipa roštilja su električni roštilj, plinski roštilj i roštilj na drva. Starije generacije se uglavnom slažu da je jedini pravi roštilj upravo onaj na drva. Tu tvrdnju temelje na činjenici da upravo drva izgaranjem daju roštilju onaj pravi miris kakav se od njega očekuje.

električni roštilj i priprema hrane

No, unatoč tome, sve više se ljudi odlučuje i za električne i plinske roštilje zbog jednostavnosti pripreme.

Što se tiče oblika roštilja (bbq), također imamo šaroliku ponudu na tržištu. Postoje mali prijenosni roštilji koji se uglavom sastoje od dvije preklopne rešetke koje se polože na neko postolje iznad vatre. Osim njih, postoje i veči prijenosni roštilji koji imaju najčešće tri ili četiri noge na kojima se nalaze dvije rešetke. U donju se stavlja ugljen i drva, a iznad nje se nalazi druga rešetka na koju se polaže meso.

rostilji-keramicni-reset

U obiteljima koje žive u stanovima i koje nemaju taj luksuz da mogu koristiti ugljen na drva, često se koriste mali stolni roštilji. To su uglavnom električni roštilji koji imaju male nogice i rešetku na koju se postavlja meso. Postoje i neki skuplji modeli koji imaju dvije rešetke koje se preklapaju i između kojih se stavlja meso. S obzirom da imaju dvije rešetke, meso se puno brže ispeče jer se odjednom peče na obje strane.

U obiteljskim dvorištima često možemo vidjeti i velike zidane kamene roštilje za koje se koristi prirodni kamen. Oni najčešće imaju veliku rešetku na koju odjednom stane puno komada mesa, a dim izlazi kroz posebno izrađeni dimnjak.

I električni roštilj možete odnesti vani i uživati u pečenju.

Cijene roštilja su također vrlo raznolike. Male prijenosne roštilje sa rešetkama možemo kupiti već od nekih 50ak kuna. Veći prijenosni roštilji kreću se u rasponu od nekih 150kn na više.

Električni roštilji su nešto skuplji dok za velike plinske roštilje je potrebno izdvojiti i po nekoliko tisuća kuna.

Izbor je stvarno velik i svatko će lako pronaći upravo onakav roštilj kakav mu najviše odgovara, ovisno o cijeni, tipu roštilju, obliku.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top