Uredski materijal potreban je za svaki stol

Iako se uredski materijal često stavlja u kategoriju stvari s kojima se samo morate baviti kad ga ponestane, vjerujte nam, radi se o zanimljivoj temi koju se danas ne isplati izbjegavati. S obzirom na to da danas mnogi rade od kuće, vjerujemo da ste morali malo istražiti materijal i pribor te naći odgovore na neka pitanja od kojih je jedno zasigurno – što mi zapravo treba?

Svaki ured ima dosta pribora za pisanje i pribora za baratanje papirom, a između ostalog ga je bitno redovito mijenjati kako biste uvijek imali pri ruci ono što vam treba. Osim za ured, kvalitetan uredski pribor može biti odličan dar, može biti praktičan za promociju, itd. Krenimo malo više o njemu!

Uredski materijal
Uredski materijal možemo koristiti u privatne svrhe – mnogi vole od papira kreirati razne rasporede, planere, ukrase, itd.

Uredski pribor je obavezan

Uredski materijal možemo koristiti u privatne svrhe – mnogi vole od papira kreirati razne rasporede, planere, ukrase, itd. Ta vrsta korištenja se često veže uz hobije i zbog toga mnogi iz školske dobi vuku ljubav za uredski pribor. Naravno, za školu i za fakultet te za posao nam pribor može biti od velike koristi. Dakle, jedan od načina korištenja je osobno korištenje.

Ta se vrsta pribora s razlogom zove uredski pribor – koristi se u uredima i u poslovne svrhe. Uređivanje dokumentacije, sortiranje iste, popisi, zapisi, registratori i organizacija… Sve je to izuzetno korisno za svakodnevno korištenje.

Može biti odličan promotivni poklon

Kvalitetan uredski materijal s tiskom često je odličan dar – neki ga kupuju sebi za svoje hobije, a neki ga kupuju drugima. Nije neobično djeci u školskoj dobi i studentima koji inače vole takve stvari kupiti neku vrstu pribora kojeg će moći koristiti i za svoje privatne potrebe, kao i za one stvari koje su im zadane kao projekti i zadaća.

Kvalitetan uredski pribor
Osim za ured, kvalitetan uredski pribor može biti odličan dar, može biti praktičan za promociju, itd.

Za kraj, pribor je definitivno dobar promotivni poklon. Promocija brendova danas mora biti kreativna jer su ljudi prilično otporni na reklame. Zbog toga je najpraktičnije da svoj logo i moto printate na:

 • olovke
 • USB ključeve
 • privjeske
 • blokiće
 • notese
 • itd

To je nešto što će drugi zasigurno koristiti.

Koji uredski materijal je najvažniji?

Uredski materijal koji definitivno trebate je pribor za pisanje – flomasteri, olovke, kemijske, tehničke olovke, gumice, markeri, tekuća kreda, finelineri (tanki flomasteri)… Ovisno o efektu kojeg želite postići, morate birati drugi pribor.

Papirna konfekcija jednako je bitna – role za račune, fotokopirni papiri, fascikli, registratori, bilježnice, blokovi za pisanje, post-it papirići, naljepnice… Morate imati prostor gdje ćete zapisivati sve obaveze, liste i napomene.

Od nasumičnog uredskog pribora bitni su:

 • žigovi
 • boje za žigove
 • bušilice
 • klamerice
 • stalci za olovke i papire
 • gumice
 • spajalice
 • magneti… 

Sve ove sitnice su jeftini uredski materijal koji će vam biti od pomoći i koji ćete morati poslagati uredno, inače ćete ih gubiti prilično brzo!

Naravno, ako ste u uredu, moguće je da će vam trebati i pribor za prezentacije – bijela ploča, flomasteri i brisač za istu, etui za kartice, magneti, plastifikator i folije, termo-uvezivač i folije… Svakako morate napraviti popis za kupovinu, inače se nećete sjetiti što vam sve treba!

Kemijske olovke s tiskom
Kemijske olovke s tiskom jedan su od najpopularnijih komada u svijetu uredskog pribora.

Kemijske olovke su uvijek potrebne

Kemijske olovke s tiskom jedan su od najpopularnijih komada u svijetu uredskog pribora. Prva stvar koju ćete izvaditi iz torbe u bilo kojem uredu, bilo kojoj državnoj službi, ali i kad trebate nešto nasumično zapisati jest upravo kemijska olovka! Kad malo bolje razmislimo, gotovo svi imamo uz sebe barem jednu gdje god idemo, zar ne?

Kemijske olovke su također pribor za ured koji ćete jako često posuditi nekom drugom ili posuditi od nekog drugog. Zbog toga su one idealan dar, ali i idealan promotivni poklon – cirkuliraju među ljudima i definitivno se koriste na dnevnoj bazi.

Tisak na kemijske

Kad ih kupujete, ili kad radite tisak na kemijske olovke, bitno je imati na umu nekoliko stvari – nije bitna samo boja, već i kvaliteta. Iako mnogi neće znati tehničke specifikacije kemijske te sistem na koji one rade, svi će osjetiti „finiji klik“ i „kvalitetniju tintu“. Takve male stvari definitivno se broje u svijetu biznisa – ostavit ćete dobar dojam na suradnike i klijente.

YouTube video

Prije no što kupujete, zapišite svoje ideje i definitivno imajte na umu kvantitetu. Bitno je da ste jasni i otvoreni u razgovoru s osobom koja radi tisak (ili u trgovini). Proučite cijene, uvjete dostave i prodaje – tako ćete uvijek znati da li vam netko pokušava nešto prodati skuplje ili se potencijalno ne snalazi baš dobro. Sjetite se svojih prava kao kupac te svakako dogovorite potencijalne prednosti pri uzimanju većih količina ili slaganju paketića uredskog pribora!

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top