Bbq je skraćenica koju baš svatko prepoznaje

Bbq je skraćenica za ono što je nama poznato pod imenom roštilj. Ako ste vlasnik kuće ili vikendice, sigurno posjedujete barem neki oblik roštilja jer bbq ne predstavlja samo način pripreme hrane. On je simbol druženja i skupljanja oko sebe obitelji i prijatelja, uz naravno, dobar zalogaj.

Roštilj je odlično pomagalo za pečenje zato što se može koristiti za pripremanje mnogo različitih vrsta namirnica. Od mesa, do povrća, kruha i slično. Naravno, svaki dobar bbq majstor zna točan poredak, kad se koja namirnica peče, kako bi okusi bili baš kako treba.

Bbq – kućni dodatak koji mnogi posjeduju

Kada se govori o opremanju doma, vrta i okućnice, obavezan dodatak je zasigurno i bbq. Danas na tržištu možemo naći mnogo različitih vrsta roštilja te se razlikuju po dimenzijama, obliku, ali i samom načinu pripreme namirnica. Tri najčešća tipa roštilja su električni roštilj, plinski roštilj i roštilj na drva. Iako bi stariji bbq majstori rekli da je roštilj na drva jedini pravi oblik roštiljanja, oni mlađi se kunu u posebnost okusa mesa pečenog ma električnom roštilju. To u potpunosti ovisi o osobnim željama i svatko mora pronaći za sebe koji tip roštilja mu odgovara. Onaj tko voli miris drva i dim koji ga okružuje, odlučit će se za takav roštilj. Netko kome je prioritet jednostavnost i brzina pripreme, za sebe će odabrati električni ili plinski roštilj.

Posebnost malih roštilja

Kada se govori o bbq, uvijek se misli na one velike roštilje. Često nam je u glavi slika mnogo ljudi koji sjede oko velikog stola i uživaju u svom roštilju negdje u prirodi ili okruženi ljepotom vlastitog vrta. Međutim, pečenje bbq moguće je i ako živite u stanu. Danas na tržištu postoje i mali stolni roštilji koji se lako postave na balkon ili terasu. To su uglavnom električni roštilji koji imaju male nogice i rešetku na koju se postavlja meso. Na tržištu postoje i skuplji modeli takvih roštilja. Oni koji imaju dvije rešetke koje se preklapaju i između kojih se stavlja meso.

Na taj način meso se puno brže ispeče jer se odjednom peče na obje strane. Tko nema opciju da bbq peče u prirodi, i ovakav tip će poslužiti kako biste uživali u vrhunskom ručku.

Vrhunski trosjedi i dvosjedi osigurat će vam ugodan ambijent i omogućiti vam opuštenu i ugodnu atmosferu u vašim prostorima. Provjerite ponudu!

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top