Komode su savršen dodatak za organiziranje sitnica

Uređenje doma mnoge veseli, jer daje mogućnost da na kreativan način personalizirate vlastiti prostor. Ipak, taj zadatak također se može pokazati i dosta kompliciranim, ako niste sigurni odakle krenuti i kako izbjeći koncentriranje na krive stvari. Ako ne znate odakle krenuti, odabir komode savršen je prvi korak za vas.

U salonima namještaja dostupan je vrlo širok asortiman tako da uz malo potrage, zasigurno ćete pronaći idealni model za svoj dom.

Dobra organizacija prostora pola je posla

Kada birate komodu, bez obriza tražite li modele za kuhinju, dnevnu ili spavaću sobu ili pak hodnike, dobro je krenuti od toga kakve ćete sitnice čuvati u njoj. Dobra organizacija u prostoru znači mnogo više od lijepog izgleda, pa model koji tražite prije svega treba biti pogodan za sve što vam je u prostoru potrebno. 

Jednobojne komode
Komode s policama

Za mnoštvo manjih sitica, poput ključeva, nakita ili pak dokumenata su najbolje komode koje imaju ladice manjih dimenzija. Za već stvari, na primjer, ako u komodu spremate odjevne predmete ili ručnike, najbolje je odabrati komode s policama.

Moderno i jednostavno uređenje doma

Osim što komoda mora pružiti jednostavnu organizaciju, veoma je važno također pronaći one koje u moderne i lijepe. Jednostavnost je uvijek najbolji odabir ako niste sigurni u kojem smjeru krenuti. Jednostavne, jednobojne komode, pogotovo ako su neutralnim bojama poput bijele, sive i krem, uklopit će se u svaki prostor bez problema. 

Ipak, ako želite da vaš prostor ima osobnost i ne izgleda dosadno, odaberite komodu koja na sebi ima zanimljive detalje. Osim boja koje zapinju za oko, komode možete učiniti zanimljivijima i tako da im dodate:

  •  zanimljive ručke za otvaranje
  •  nogice na kojima stoje

Ti dodaci, iako izgledaju nebitno, mogu upotpuniti cjelokupan izgled prostorije.

Primjereno za prostor

Na kraju, veoma je važno da vaša komoda odgovara prostoru u kojemu se nalazi. Prije svega, to se odnosi na uvjete u kojima se nalazi. Komoda koju ćete postaviti u kupaonicu nemože biti ista kao i ona koja ide u spavaću sobu ili kuhinju, jer su uvjeti u prostorima mnogo drugačiji.

Također, razmislite i o tome imate li u prostoru dovoljno mjesta, ne samo za komodu, nego i za kretanje kada su vrata ili ladice otvorene. Planirate li komodu otvarati često ili ako se ona nalazi na prometnom mjestu poput hodnika, dovoljno mjesta za manevriranje kada je ona otvorena bit će ključno za učinkovito korištenje ovog komada namještaja.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top