Topla voda u kućanstvu u bilo kojem trenutku

Svi koji žive u nekom obliku kućanstva, bilo da je to stan, kuća ili nešto treće, žele dvije stvari. Žele da im je toplo u domu i žele da imaju toplu vodu kada god im je potrebno. Kako bi to bilo moguće, koriste se razni sustavi putem kojih se može osigurati toliko željena toplina doma i tople vode. 

Krenete li u kupnju, vjerojatno će vam se u trgovini ponuditi toplinska pumpa tople vode za kućanstvo. Ona spada u gotovo neizostavan dio toplinskog sustava današnjih domova. U nastavku pročitajte više o njima, ali i o mogućnosti njihovog subvencioniranja. 

Ako vam se pokvario bojler i razmišljate o zamjeni, najbolje rješenje je toplinska pumpa s već ugrađenim bojlerom. Ona je puno učinkovitija i možete očekivati odlične rezultate kada je u pitanju brzo zagrijavanje vode.

Manji troškovi zagrijavanja tople vode

Prije svega, toplinska pumpa tople vode za kućanstvo je odlična zbog same financijske konstrukcije, odnosno omogućit će vam dugoročnu uštedu. Često se može čuti i izraz dizalice topline, zbog toga što je riječ o uređajima koji će podići temperaturu. Osim toga, toplinska pumpa za toplu vodu spada i u ekološki način grijanja. Zbog toga je moguće dobiti i eko fond subvencije za njihovu kupnju pa je to svakako odlična opcija.

Zbog toga, ako ste u postupku izgradnje nove kuće ili uređivanja stana, a još uvijek niste riješili pitanje grijanja, svakako se isplati potražiti što je moguće više informacija o ovom sustavu. On bi vam dugoročno mogao osigurati puno niže režije, a ujedno će biti ekološko i vrlo učinkovito rješenje.

Dvije vrste toplinskih pumpi

Odlučite li se za kupnju toplinske pumpe tople vode  za kućanstvo, morate znati da se na tržištu mogu pronaći dvije vrste:

  • Modeli s ugrađenim bojlerom
  • Modeli bez bojlera

Ako vam se pokvario bojler i razmišljate o zamjeni, najbolje rješenje je toplinska pumpa s već ugrađenim bojlerom. Ona je puno učinkovitija i možete očekivati odlične rezultate kada je u pitanju brzo zagrijavanje vode. Isto tako, ovakvi modeli će vam osim samog zagrijavanja vode moći poslužiti i za grijanje doma jer postoji mogućnost da se spoje na radijatore.

Toplinske pumpe tople vode za kućanstvo dostupne su u više cjenovnih razrada. Oni bolji modeli nude i razne dodatne zanimljive mogućnosti.

Zbog svega navedenog, ovo je odlična opcija za mnoge. Na početku je ipak riječ o nešto većem financijskom izdatku, ali ako sve stavite na papir, izračunate sadašnje troškove i očekivane troškove, računica je brzo jasna.

Kompresori za zagrijavanje vode

U trgovinama možete pronaći različite vrste gore navedenih uređaja. Toplinske pumpe tople vode za kućanstvo dostupne su u više cjenovnih razrada. Oni bolji modeli nude i razne dodatne zanimljive mogućnosti. Primjerice, oni napredniji modeli dolaze s dva kompresora. Tako se u slučaju toplijih dana uglavnom koristi samo jedan kompresor koji može vodu zagrijati do 60 °C što će biti i više nego dovoljno.

U zimskom periodu, aktivirat će se i drugi kompresor i tako će se voda zagrijati do čak 80 °C. Riječ je o temperaturi koja će osim brzo zagrijane vode poslužiti i za mogućnost grijanja putem radijatora. Kupnja ovakvih skupljih modela bit će jednostavnija ako uspijete ugovoriti subvencije eko fonda jer ćete tako morati manje platiti.

Raspitajte se u trgovinama s uređajima za dom

Danas se mogu pronaći brojne trgovine u kojima možete kupiti uređaje za dom, između ostalog i brojne uređaje za grijanje doma. Toplinske pumpe, dizalice topline, radijatori i sve ostalo dostupni su u obliku raznih modela pa se mnogima ponekad teško snaći u moru informacija. Isto tako, svatko ima specifičnu situaciju u domu i nije isti model najbolja preporuka za više različitih ljudi.

Budući da grijanje uz pomoć toplinskih pumpi predstavlja ekološki način grijanja, danas se za njih mogu dobiti određeni popusti pri kupnji, tzv. eko fond subvencije za kupnju.

Srećom, u takvim trgovinama većinom rade stručne osobe koje vam mogu pomoći pri odabiru najbolje toplinske pumpe za toplu vodu u kućanstvu. A osim toga, mogu vas i savjetovati vezano uz subvencije koje nude eko fondovi kako biste na kraju prošli što jeftinije, a kupili što je moguće bolji model. 

Jeftinija kupnja uz eko fond subvencije

Budući da grijanje uz pomoć toplinskih pumpi predstavlja ekološki način grijanja, danas se za njih mogu dobiti određeni popusti pri kupnji, tzv. eko fond subvencije za kupnju. Imajte na umu da ne možete kupiti bilo koji model i za njega dobiti naknadu. Naime, eko fond subvencije za kupnju toplinskih pumpi odnose se na točno određene modele. Uglavnom je ovdje riječ o iznimno kvalitetnim modelima pa možete biti sigurni da ćete njihovom kupnjom dobiti odličan uređaj.

YouTube video

Važno je i naglasiti da su subvencije eko fonda bespovratne, što znači da ćete ih dobiti za kupnju određenog modela i ta dobivena sredstva nećete morati vratiti u budućnosti. Stoga, ovo je svakako odlična mogućnost i nikako je ne biste trebali propustiti.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top