Plinski roštilj odlična je alternativa roštilju na ugljen

Plinski roštilji mnogo su jednostavniji za upotrebu, i posebno su prikladni početnicima i osobama koje nemaju mogućnosti i vremena da pripremaju potpalu kao na primjer kod roštilja na drveni ugljen. Kada pripremate plinski roštilj, dovoljno je pritisnuti gumb i upaliti ga iskrom ili upaljačem. Temperaturu jednostavno održavate i regulirate po potrebi. Naravno, i plinski roštilj može dati užitak kakav se i traži.

Kada koristite plinski roštilj, već i 10 minuta nakon paljenja on je zagrijan i spreman za prve komade mesa. Uz pretpostavku da ste očistili ploču za pečenje, već nakon 10 minuta možete stavljati meso na roštilj i pustiti prve mirise da se šire po vrtu ili na balkonu.

Da, plinski roštilji su tako kompaktni da se jednostavno koriste i u manjim prostorima. Ipak, kao i kod svakog roštilja, i ovdje treba paziti da je prostor otvoren i da mirisi imaju gdje otići.

Ako ste vlasnik plinskog roštilja, imate sreću da će svako druženje biti zabavnije i sa manjom potrebom da pazite na vatru. Regulator za jačinu plamena se podesi na potrebnu jačinu i sve što treba dalje je na vrijeme okrenuti komade koji se peku.

Održavanje plinskog roštilja

Baš kako su pogodni za paljenje i pečenje, plinski roštilji lako se čiste i održavaju. Nakon završetka druženja, nećete imati ostatke pepela ili neizgorene komade ugljena u potpali. Roštilj je dovoljno ugasiti i sačekati da se ohladi. Nakon toga očistite žicu ili neku drugu podlogu za pečenje (ovisno o modelu), i sklopite ga te pospremite na predviđeno mjesto. Osim lakog čišćenja, lako se i skladišti, što će vjerujem nekima biti još jedna pozitivna stvar kod biranja roštilja.

Koji roštilj odabrati?

Zbog svih spomenutih prednosti, plinski roštilji su favoriti u pogledu praktičnosti, i trajnosti. Ipak, neki će zamjerku pronaći u činjenici da plinski roštilj nema pravi šmek. To je istina, jer će prilikom pečenja na plinskom roštilju nedostajati onog pravog mirisa roštilja.

Ako ste spremni odreći se toga, i prihvatiti sve prednosti plinskog roštilja, onda je izbor logičan. Iako neće dati najbolji šmek, plinski roštilj ima svoje prednosti pa tako i grupu zainteresiranih kupaca.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top