Keramički roštilj zbog svoje multifunkcionalnosti postaje sve češći odabir

Pečenje hrane na roštilju mnogima predstavlja svojevrsni užitak i mnogi pri pomisli na lijepo vrijeme, razmišljaju o druženju s prijateljima oko roštilja. Stoga ne čudi kako mnoge obitelji posjeduju roštilj. Oni koji žive u kućama imaju prednost da mogu koristiti velike vrtne roštilje, ali i male prijenosne roštilje koje mogu po želji premještati.Untitled-1
Najčešće se koristi roštilj na ugljen ili plinski roštilj. Oni koji pak žive u stanovima nemaju taj luksuz, ali uz pomoć drugačijih tipova roštilja, svejedno mogu u svom domu uživati u hrani sa roštilja. Takva kućanstva često se odlučuju za električni roštilj, koji ne zauzima puno prostora i može ga se lako koristiti na balkonu ili čak i unutar stana.
Sve češći odabir danas postaje i keramički roštilj.

Zašto odabrati keramički roštilj?

Keramički roštilj

Keramički roštilj možda nije tip roštilja kojeg će se netko odmah sjetiti kad pomisli na roštilj, ali postaje sve popularniji. Nerijetko se oni koji vide što sve on nudi u odnosu na ostale tipove roštilja odlučuju upravo za njega. Osnovna prednost u odnosu na ostale tipove roštilja je njegova multifunkcionalnost. To znači da ćete keramički roštilj moći koristiti i u druge namjene, ovisno o modelu. Postoje modeli koji su zatvorenog tipa gdje se roštilj peće na rešetki koja je prekrivena poklopcem. S obzirom da je sve obloženo keramikom, toplina se cijelo vrijeme održava i hrana se ravnomjerno peće i zadržava sočnost. S druge strane, takav model može se koristiti i kao pećnica. Posjeduje termostat na kojem možete namjestiti potrebnu temperaturu. Ovakvi tipovi keramičkih roštilja dolaze u više veličina, od manjih koje sami postavite na određeno mjesto do onih većih sa ugrađenim nogicama i kotačima za lakše premještanje.
Mnogi proizvođači daju doživotno jamstvo na keramičke dijelove što dovoljno govori o kvaliteti same izrade.
Postoje još i varijante malih električnih keramičkih roštilja. Oni imaju rešetke od keramičkog premaza pa se hrana ne lijepi. Također, zbog toga se takav tip roštilja lako čisti i dovoljno ga je prebrisati s vlažnom krpom.

Tržište

Na tržištu izbor keramičkih roštilja nije toliko velik kao što je slučaj s ostalim tipovima roštilja. Cijene su im nešto više, ali to kompenziraju dodatnim mogućnostima koje nude. S obzirom da sve više ljudi uviđa njihove prednosti i da postaju sve popularniji, za očekivati je da će ponuda uskoro biti još veća. A sa povećanjem ponude i rastom konkurencije, cijene će također postati pristupačnije.

https://www.youtube.com/watch?v=dw64czyS2l8

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top