Trosjedi i dvosjedi za dnevni boravak

Selidba u novi stan ili renovacija postojećeg znaju biti veoma mukotrpni procesi, no ujedno su i slatke brige. Kroz cijeli proces veoma je bitno ne žuriti i pomno isplanirati uređenje prostora te sukladno planu krenuti u realizaciju.

  • Hoćete li ormar staviti na desnu ili lijevu stranu prostorije?
  • Jesu li su bolji dvosjedi ili trosjedi?
  • Televiziju staviti na zid ili regal?

Ovo su samo neka od pitanja koja ćete si postaviti tijekom preuređenja stana. Kroz ovaj tekst fokusirat ćemo se na uređenje dnevnog boravka, kao najbitnije prostorije svakog stana. Koji trosjedi i dvosjedi za dnevni boravak su najbolji, kako rasporediti rasvjetu, gdje možete kupiti namještaj i odgovori na mnoga druga pitanja vas čekaju u nastavku teksta.

Uređenje dnevnog boravka

Uređenje dnevnog boravka podijelite u tri glavne faze:

  • Planiranje rasporeda namještaja i rasvjete
  • Uređenje podova i zidova
  • Kupnja namještaja i opremanje stana

Prva faza je najvažnija, jer zahtjeva pomno planiranje kako bi prostorija dobivala što više svjetla i rasvjeta bila pravilno raspoređena za dobro osvjetljenje. Drugu fazu uređenja morate odraditi prije kupnje namještaja, kako se ne bi slučajno uništio ili zablatio. Treća faza je ujedno i najdraža mnogima, a zahtjeva provedbu realizacije i potragu za namještajem koji ste zamislili.

Regali za dnevni boravak, dvosjedi i sav drugi namještaj koji planirate postaviti morate uskladiti sa ostatkom stana. Primjerice, ako planirate preuređenje samo dnevnog boravka, tada namještaj uskladite s uređenjem ostalih prostorija u stanu.

Namještaj za dnevni boravak – regali i dvosjedi

Kroz prošlost je u modi bio glomazan namještaj, koji je zauzimao dosta prostora i smanjivao prostoriju. Danas je u modi minimalističko uređenje, tj. što manje namještaja i što više prostora u stanu. U samom boravku nema pretjerano namještaja, već su regali i dvosjedi ili neki drugi sjedeći elementi većinom jedini namještaj kod minimalističkog uređenja. Naravno, poželjno je imati i neke biljke ili samostojeće lampe, koji će dati poseban štih prostoriji i uljepšati boravak u njoj.

Regali za dnevni boravak

Glavni dio namještaja su regali za dnevni boravak. U prošlosti su oni služili za spremanje stvari, poput knjiga, no danas su izgubili svoju namjenu i koriste se većinom kao nosivi element za televiziju. Budući da je danas sve digitalizirano, u stanovima imamo sve manje stvari, jer se one nalaze na našim tehnološkim uređajima. Trosjedi ili dvosjedi su također veoma važan dio dnevnog boravka.

Trosjedi i dvosjedi

U većini stanova dnevni boravak je najveća prostorija, no to ne znači da u nju stanu glomazne garniture za sjedenje. Upravo zbog toga i dalje svoju popularnost drže trosjedi i dvosjedi za boravak. Oni će u paru sa nekom dodatnom foteljom ili tabureom stvoriti savršen komplet za sjedenje i doček gostiju te neće zauzeti previše mjesta.

 Kožni dvosjedi su oduvijek bili veoma popularni jer su predstavljali luksuz. Danas je njihova popularnost u padu zbog:

  • Izrazito visoke cijene
  • Vrućine kod sjedenja preko ljeta
  • Neuklapanja u moderno opremljen stan

Kvalitetni i jeftini dvosjedi

Ako uređujete stan i potreban vam je namještaj, dvosjedi za dnevni boravak i sav drugi potreban namještaj možete kupiti u web trgovini dom24.hr. Po izuzetno dobrim cijenama iz široke ponude možete pronaći razne vrste i veličine te naručiti uz besplatnu dostavu na vašu kućnu adresu. Prilikom kupnje detaljno proučite fotografije namještaja i pročitajte opis u kojem se nalaze dodatni detalji oko veličine i materijala izrade.

Sjedeće garniture za dnevni boravak

Ako raspolažete s velikim prostorom i željeli biste dnevni boravak opremiti za više gostiju, sjedeća garnitura je rješenje. Postoje razni modeli i vrste garnitura za sjedenje, a kao i sa svim drugim namještajem birate ih sukladno uređenju ostatka stana. 

Sjedeća garniture od kože

Za stanove u kojima se ističe starinski drveni namještaj, odlično rješenje je sjedeća garnitura od kože. Iako koža ima svoje mane, koje smo već naveli kroz tekst, ništa se neće bolje uklopiti u starinsku kombinaciju i dati dozu luksuza stanu. Ne morate birati isključivo crnu kožu, već se možete odlučiti za neku drugu boju.

Sjedeća garnitura u L obliku

Sjedeća garnitura u L obliku može biti odlično rješenje za velike prostore, jer može po mjeri popuniti kut prostorije i tako zauzeti manje mjesta. Na nju se može posjesti i polegnuti cijela obitelj, a biti će i dovoljno mjesta kada dođu gosti, stoga L oblik sjedeća garnitura predstavlja najbolje rješenje za velike prostore. Dolazi u raznim bojama i materijalima, a na vama je da odaberete onu koja se najbolje uklapa u prostor.

Slični postovi iz iste kategorije:

Scroll to Top